Umuligbukett Melissa

Fra blomsterdesigner på Oscar-utdeling, til egen blomsterbutikk i Sandnes

Melissa fra Umulig bukett er en dame med stor lidenskap for det hun driver med, hun går all-in på hver minste detalj og har virkelig en interessant historie hun deler åpenhjertig.

Melissa jobbet i Beverly Hills og gjorde blomster til Oscar utdelingen

Melissa startet å jobbe med blomster da hun var 17 år. Den gang som sommerjobb mens hun gikk på videregående. Her oppdaget hun fort at hun var et naturtalent, og fortsatte med jobben ved siden av kjemi studier på universitetet. Hun endte opp med å jobbe i en blomsterforretning i Beverly Hills, og gjorde blant annet blomstene til Oscar-utdelingen.

Umuligbukett logo

A San Francisco florist – firmly planted in Norway

Umuligbukett.no

krans Umulig bukett

«Vi gjorde blomstene til flere kjendiser blant annet Joan Rivers, Bette Midler og Meg Ryan. Og jeg var i tillegg den personlige blomsterhandleren til Barry Manilow».

Hun fikk også bidra med å lage bakgrunns blomster til såpeoperaer og TV-serier, og beskriver tiden som utrolig gøy! Alt dette hadde Melissa opplevd frem til hun i starten av 20 årene flyttet til San Fransisco.

Fikk jobbe med Robin Williams og store bryllups arrangementer

I San Fransisco fikk Melissa jobb i en vakker blomsterforretning med en designer som har fortsatt å inspirere henne til den dag i dag.

«Vi jobbet med Robin Williams og andre kjendiser, og laget blomster til store bryllup og arrangementer. Det var på dette punktet jeg formelt tok kurs i blomsterdesign»

Melissa fikk en sertifisering gjennom American Interflora, der hun også fikk muligheten til å delta i mange blomsterkonkurranser, og var heldig i å alltid motta første plass.

Åpner eget studio for å stå på egne bein

På dette tidspunktet begynte blomsterbutikker i San Fransisco å bli byttet ut med blomsterstudio. Melissa likte tanken på fleksibiliteten og spenningen ved å designe for arrangementer, bryllup og i tillegg gjøre freelance oppdrag for bedrifter i byen. Så da Melissa ble mamma, bestemte hun seg for å åpne sitt eget studio, for å kunne ha friheten til å jobbe rundt barnas timeplan.

Hun var blomsterhandler etter avtale og spesialiserte seg i bryllup og vant beste bryllupsblomster (i Bay Area) i tre år. De gjorde også store arrangementer som Star Wars filmpremieren i San Fransisco. Etter 15 eventyrlige år med eget studio, flyttet de til Norge.

Å flytte til Norge har vært en fantastisk opplevelse for oss alle.

Arbeidet i Norge ble til stor kontrast i forhold til hvordan hun jobbet i San Fransisco som event-designer. Når hun jobbet i San Fransisco, hadde hun ikke besøksåpen butikk for kunder.

«Jeg møtte klienter til lunsj eller kaffe og diskuterte bryllupet deres. Klienter booket meg 1 til 2 år i forveien. I løpet av denne tiden hadde vi flere møter, noen ganger på stedet som museer eller vingårder osv».

San Fransisco er en vanskelig by å oppdra barn, det er dyrt, farlig, hun var lei av å jobbe lange dager, kjøre barna til forskjellige skoler i forskjellige deler av byen. Livet med barn er veldig forskjellig i USA fra Norge.

«Mannen min er fra Sandnes, og da vi skulle besøke byen, elsket vi friheten barna har i Norge».

Melissa forteller at tanken på å flytte til Norge, gikk fort over i «La oss flytte!» Melissa nevner alle de gode tingene med å flytte til Norge, det å oppdra barna sine i Sandnes, maten, mangfoldet av kulturer, museer, og hun kunne fortsatt nedover listen. Det å flytte til Norge har vert en fantastisk opplevelse for henne og hele familien.

Kvinne hockey umuligbukett
Melissa fra Umuligbukett Foto: Privat

Blomsterkulturen i Norge er annerledes

Å drive med blomster i San Fransisco er helt annerledes enn i Sandnes. Melissa har måtte lært seg blomsterkulturen noenlunde på nytt, og hvordan kunden hennes her handler i motsetning til San Fransisco.

«Vi hadde et fantastisk blomstermarked i San Francisco (det nest største i USA). Alle blomsterhandlerne gikk tidlig om morgenen for å håndplukke blomstene sine. Vi hadde tilgang til importerte så vel som lokalt dyrkede blomster. Blomstermarkedet skapte et fellesskap mellom blomsterhandlerne, vi var alle veldig gode venner og hjalp hverandre med arrangementer til og med i vanskelige tider. I Norge importeres og bestilles alle blomster via et nettsted. Det er ikke noe fellesskap eller vennskap mellom blomsterbutikker».

I tillegg er bryllups kulturen og arrangementer mye mindre i Norge, så oppdragene Melissa hadde i San Fransisco, er ikke hverdagskost i Norge.

Som småbedriftseier gjør Melissa alt

«En typisk arbeidsdag for meg er å gjøre alt mulig. Jeg rengjør blomster, vanner planter, møter bruder, lager buketter og ordninger for klienter».

Hun forteller at hun jobber kontinuerlig fra hun ankommer til hun går for kvelden. Den største forskjellen fra å ha et studio, til å ha en blomsterforretning, er at hun er til stede i butikken hele dagen.

«Jeg legger skjelen min i alt arbeid jeg gjør»

Melissa forteller at hun elsker blomster, fargene, og hvordan det hun designer er forskjellig fra uke til uke. At hun Elsker kunden sine, og alle ideene de gir henne.

«Som blomsterhandler jobber du med mennesker i løpet av de mest lykkelige og triste øyeblikkene, det er en ære å være med på å skape noe emosjonelt og minneverdig for dem».

lokal pynting umuligbukett

Hun legger virkelig skjelen sin i alt arbeidet hun skaper. Og forteller oss at hun elsker å se at folk får en reaksjon og ser blomstene på en ny og annen måte.

Når jeg spør om hun kan fortelle meg litt om butikken hennes, er det tydelig at den har en plass i hjerte hennes.

Butikken i Sandnes

«Butikken vår!! Jeg elsker den. Det er en gammel låve som er gjemt mellom Langgata og Storgata. Det er en magisk gårdsplass med et veggmaleri av Sandnes. Det er fargerikt og varmt og føles som om du er i et annet land (Spania, Mexico, kanskje San Francisco?)».

Butikkfasaden til Umuligbukett
Umuligbukett butikkfasade
Fasade med maleri av Sandnes
Koselig atmosfære hos Umuligbukett

Melissa elsker vintage og organiske ting. Butikken er innredet med vintagemøbler og musikk klinger alltid over høyttaleren.

«Jeg ønsker at folk skal føle seg hjemme og velkommen når de kommer inn til oss»

Jeg ser på det slik at jeg egentlig bare har én jobb, og det er å gjøre folk lykkelige.

For Melissa er det viktig å ta seg god tid med kundene sine, samtidig er det å holde butikken sin liten og personlig viktig for henne.

Hun tar seg god tid med kunden som bestiller blomster, og ber dem gjerne sende bilde av hvor de skal ha blomstene sine, eller ber dem fortelle litt om personen de bestiller blomster til. Detaljer er viktig for henne, slik at hun kan gjøre en bedre jobb. «Jeg ser på det slik at jeg egentlig bare har én jobb, og det er å gjøre folk lykkelige».

Når Melissa skal skape en brudebukett, eller har et oppdrag til bryllup er det viktig med detaljer på plass. Hun vil se kjolen, skoene, hvordan de skal ha håret, hvor de skal gifte seg. De ser på blomster sammen i butikken og på bilder.

«Jeg ser på reaksjonene deres, så vet jeg hvor langt jeg kan gå».

Hvis de har brudekjolen i nærheten, ber hun dem gjerne ta den på seg, slik at hun lettere kan se for seg de riktige proporsjonene og bevegelsene i buketten.

bryllupsbilde Umuligbukett

Jeg ser på det slik at jeg egentlig bare har en jobb, og det er å gjøre folk lykkelige.

I butikken blir alt blomsteravfall kompost. Hun går i gjenbruksbutikker og loppemarked for å finne gamle gryter og gjenstander til å lage dekorasjonene sine i.

«Vi bruker komposterbare poser for å sette bukettstenglene i. Vi bruker bare papirposer, ingen plast! Vi bruker ikke noe cellofan i butikken. Vi bruker krukker innpakket tørkede bananblader for å lage våre blomsteroppsatser».

Kundene til Melissa kan bringe tilbake blomstervaser å få rabatt på neste kjøp. Hun forteller at de stadig tenker på forskjellige måter å bli bedre og mer bevisste på hva de gjør i virksomheten sin som er bedre for miljøet.

«Jeg var en sertifisert grønn virksomhet i San Francisco (miljø). Vi gjør alt vi kan i butikken vår for å være grønne».

At Melissa har en stor lidenskap for blomster yrket er det ingen tvil om, men allikevel får du så mye mer når du handler hos henne. En varmere, lidenskapelig og inspirerende dame skal du lete lenge etter. Hun skaper bare de vakreste blomster kreasjonene, og er genuint opptatt av at de som handler hos henne skal bli glad og fornøyd med blomstene de handler.

bryllupsbilde Umuligbukett
Blomsterkrans og headpiece til Modern Design Shoot blomster fra umuligbukett

Vi i Moderndesign er så heldige å ha fått samarbeidet med Melissa på brude shooten vår nå nylig. Der fikk vi virkelig være vitne til hva hun kan skape. Vi ble helt forelsket i alt hun klarte å lage med blomster. Takk Melissa!

Del med dine venner:

Share on facebook
Share on email
Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.