brud sandnes

Til deg som Brud

Går du med gifteplaner eller er i ferd med å planlegge bryllup?

De viktigste tingene som vielsen, lokale, fotograf og ikke minst ektemake bør være på plass aller først. Men når det er mindre enn et halvt år igjen da har vi noen gode råd og tips.

Finn kjolen før du bestemmer deg for detaljene med hår og make up

Til deg som brud har vi laget en liste over hva som er nyttig å vite og en liste over hva som er lurt å gjøre og skaffe seg i tide.

Når du finner drømmekjolen din så er det mulig å tilpasse frisyren og håret til både kjolen og dine ønsker. Ha gjerne noen tanker eller bilder som inspirasjon til håret, men møt opp med et litt åpent sinn. Du vil få så mye mer igjen for dette i sin helhet. 

Sjekk Modern Designs priser til deg som brud her.

Modern design Brud
 1. Sett dato

 2. Book lokalet og vielse

 3. Finn fotograf

 4. Book din frisørtime 

 5. Finn brudekjolen din

4-5 uker før

Ta vare på helsen din. Få nokk søvn, nokk næring og daglig aktivitet. Dette er vesentlig viktig for hvordan du ser ut på dagen din. Du vil takke deg selv for å ha behandlet kropp og sinn bra i forkant, å muligens slipper du unna for mye stress og ulike typer utbrudd som kan oppstå av stress, som en kvise, eksem e.l. 

Går du regelmessig til hudpleie så vet du gjerne hvilke produkter som fungerer best på deg. Om du ikke går til hudpleie så er dette en fin tid å unne seg litt ekstra og i god tid før dagen til tips og veiledning. 

2-3 uker før

Under din prøvetime som bør foregå  rundt 2-3 uker i forkant så bør du også klippe og farge håret ditt før den store dagen. Det er viktig å ikke gjøre noen drastiske forandringer, dersom du ikke har planlagt dette i forkant, men enkle inngrep som fremhever det beste i deg. Bruk frisøren til hjelp om du er usikker på hva du skal gjøre

En prøvetime er en veiledningstime i forkant av bryllupsdagen. Hvor hår, makeup, og frisyren planlegges.

I forkant av prøvetimen din, lag gjerne en mappe på mobilen med inspirasjons bilder av hår og makeup. Det er da mye lettere for frisøren å se hvilke stiltype som er deg og hva du liker. Ta også bilde av brudekjolen når du prøver den, så frisøren kan tilpasse frisyren til hele deg. 

Bouble braid

Agape Vintage kolleksjon

Modern Design Brud

Skal du ha pynt, slør eller blomster i håret? Ta med deg det du vil bruke under prøvetimen.

2-5 dager før

Stell kroppen – peel huden og smør den med en skikkelig god body lotion for å gløde lit ekstra på dagen. Selvbruning og spraytan bør du ha testet et par ganger i forkant slik at du unngår skjolder og ujevnheter.

Neglebehandling – Mamikyr og pedikyr, eller forlengelse av neglene bør gjøres i forkant av dagen, slik at du blir litt vandt med dem.

Øyenbrynsbehandling – fiks og form brynene noen dager i forkant så slipper du at de blir for mørke av overskuddsfarging og rødhet av formingen som napping eller voksing. 

Modern Design Brud

Nydelige blomster av Umulig Bukett

Snakk med blomsterdekoratøren på forhånd dersom du vil ha blomster i håret.

På selve dagen

Avtal med din Frisør om du kan komme med brudekjole, underskjørt, sko og slør dagen før, om du syns det er bedre. Vi i Modern design kan også komme til deg på selve dagen, men dette må avtales på forhånd med Frisør. Så om du ønsker å være hjemme eller i salongen er fint å finne ut av tidlig, slik at det er mulig å gjennomføres.

Få unnagjort alt til selve dage. I salongen eller der du er å for å fikse hår og makeup skal du slappe av, senke skuldrene og prøve å nyte å bli dullet med.

Møt opp til avtalt tid. Under prøvetimen er det nøye planlagt fra frisørens side hvor lang tid håret vil ta, derfor er det viktig å møte opp til det klokkeslettet som er avtalt. Ingen ønsker en stressende dag.

I Toalettmappen

 • Tannkost
 • Vannfast mascara
 • Leppestift/lipgloss
 • Løspudder
 • Deodorant
 • Parfyme

Blomster, matpakke og frakt av bagasje

Når den etterlengtete dagen plutselig er kommet så er det fort gjort å ha glemt å planlegge noen småting i forkant. 

Avtal på forhånd hvem som skal hente blomstene, skaffe mat og drikke under dagen, frakte bagasje og hente deg til vielsen. Det er vanlig at forlover(e) er med fra morgenen av og ser til at du har alt du trenger. Å får fikset seg innimellom. Så dette kan være lurt å tenke på. En forlover´s oppgave er også å passe på at bruden har en liten veske tilgjengelig med kleenex, mobil, toalettsaker og div. 

Ha på deg komfortable klær

Før kjolen skal på er det lurt å ha klær som er romslige og som ikke gir noen form for merker på huden. Unngå plagg som strammer, og som lett kan tas av over hodet. Helst plagg som har knapper/glidelås. Ta gjerne på deg det undertøyet du skal ha til kjolen. Slik at synlige stroppemerker og sokkemerkes unngås.

Praktisk informasjon, prisene kan variere på brud og brudepakke. Du som er brud får en skreddersydd pakke som er tilpasset ditt behov og dine ønsker. Under konsultasjon avtales tidsbruk og oppmøte, her kan du også få vite eksakt pris om du ønsker det før dagen. 

Betalingen skjer på selve dagen, å gjøres gjerne før du tar på deg kjolen, for å unngå unødvendig stress rett før vielsen. 

Ta med deg

 • Alt av pynt
 • Øredobber
 • Smykker
 • Hårpynt
 • Mobiltelefon
 • Lader
 • Fotokamera
 • Kleenex

Nydelig brudebukett fra Umulig Bukett 

Vintage kjole fra Agape

Bilder av
Fotograf Anita Kolnes
www.anitakolnes.no

Samarbeidspartnere:

Umulig Bukett

www.umuligbukett.no

♥ Agape

www.agapenorge.no 

♥ Fretex

www.fretex.no 

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.