Modern Design styler 2 kvinner i stilige klær

Spennende samarbeid med Norges største gjenbruksbutikk

Stor overflod

Fretex mottar 50 tonn med tekstiler HVER DAG (frelsesarmeen.no) og kun en liten prosent av dette klarer de og sortere, før resten blir eksportert til utlandet. 50 tonn er ekstreme mengder, så mye at det er vanskelig å se for seg faktisk hvor mye tekstiler det er.

Fretex

Vi gir folk grunn til å tro på framtiden!

Fretex skal bidra til at mennesker får og beholder arbeid. Fretex skal bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk. Selskapets virksomhet skal drives i overensstemmelse med Frelsesarmeens verdigrunnlag.

Spennende sammerbeid

Posene med klær som blir åpnet, blir videre sortert i kategorier, prist, og sendt ut til de ulike fretexbutikkene rundt om i landet, og noe blir donert videre til Frelsesarmeen.

Dette året startet vi i Moderndesign et samarbeid med Fretex Sandnes. Vi ønsket å bruke mest mulig av klær fra Fretex til våre fotoshooter. Vi var overasket av hvor mye fint vi fant, og etter besøket i butikken ble alltid noen plagg med oss hjem i eget skap også.

foto klargjøring til Instagram

Nigel viser oss hva han skal ta bilde av til Instagram.

Alle på Fretex Sandnes har vært så glade og imøtekommende i vårt samarbeid, og daglig leder Marit er bare en helt herlig dame som virkelig er i sitt rette element.

Hun sier at alle landets Fretex og gjenbruksbutikker gjenspeiler overfloden vi i Norge lever med.

Marit viser oss hva de har mottatt hittil dagen vi var på besøk.

«Hadde bare alle tenkt litt mer gjenbruk når de skulle anskaffe seg noe, hadde vi vært så mye nærmere en mer bærekraftig livsstil»

Kjøp bedre kvalitet, som varer

Marit mener at klærne i dag har alt for kort levetid. Det å kjøpe brukt, bruke plagget, og levere inn til Fretex igjen er et eksempel som vil forlenge levetiden til klærne. Eller det å kjøpe klær med bedre kvalitet som vi kan bruke lengre, og ikke minst, handle brukt!

Mottakelse av ødelagte klær er et voksende problem hos dem, og reparasjon av klær burde være et større alternativ hos forbrukerne enn å kaste det eller levere det til Fretex. Er du villig til å fikse hullet i buksen din? Eller kjøper du ny?

Fretex kjeden har butikker over hele landet, og har de siste årene hatt en positiv økning i interessen for å handle brukt. Marit forteller at kundegruppen som har økt mest de siste årene er unge mennesker, noe hun er veldig glad for.

Instagram er et viktig verktøy for dem, og de selger massevis av varer gjennom Instagram.  

«Vi sender over hele landet! Kunden sender melding om hvilke plagg de ønsker å kjøpe, og så vipser de, og vi sender».

Tips

Fakta

Del artikkelen med dine venner:

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.