Personvernerklæring og informasjonskapsler

På denne siden finner du informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Vi er meget opptatt av å ivareta, beskytte og respektere personvernet til alle våre kunder, følgere og lesere

For å godta cookies på nettsiden trykk her: Godta Godtar du ikke cookies trykk her: Avslå Hvis du vil lese mer om cookies, trykk her: Cookie innstillinger

Hvem er vi

Modern Design AS
Vågsgata 33, 4306 Sandnes
Orgnr: 929 763 416
md@moderndesign.no

Modern Design AS er et frisørkonsern med hovedsete i Sandnes. Vi drifter flere nettsteder og herunder haarskaperfolk.no For å sikre at vi fremtrer profesjonelt så tar vi personvernloven på alvor. Her får du informasjon om hvilke tiltak og rutiner vi har på personlig informasjon du legger igjen på nettsiden vår.

Vår nettstedsadresse er: https://www.haarskaperfolk.no

Personopplysninger

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Denne delen av våre personvernregler beskriver kategorier med opplysninger som Modern Design samler inn, enten automatisk eller frivillig fra deg.
Opplysninger som samles inn automatisk:

  • Din IP-adresse
  • Nettleseren og enheten du bruker
  • Dato og tidspunktet for ditt besøk, og hvordan du bruker nettstedet og dets innhold
  • Geografi, hvor i verden du besøker nettstedet fra

Cookies (informasjonskapsler) på haarskaperfolk.no

Med nye EU-regler for informasjonsinnhenting og personvern lurer mange på hva «cookies» er. Her finner du informasjon om informasjonskapsler. Ved å bruke haarskaperfolk.no samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.

«Cookies» – eller «informasjonskapsler» – er en standard teknologi som de fleste nettsider bruker i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og den gir oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukerne våre. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) på pc, mobil og nettbrett er innstilt på å akseptere cookies automatisk. Du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert i din nettleser. Vi gjør oppmerksom på at nettsiden ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

Som de fleste andre nettsteder samler vi inn informasjon automatisk og lagrer den i loggfiler på en server. Dette er informasjon som f.eks.

  • IP-adresser,
  • hvilken type nettleser man bruker på våre sider,
  • bredbåndsleverandører,
  • operativsystemer,
  • dato og tid for besøk,
  • samt en del data om navigasjon på og inn til nettstedet vårt.

Informasjonen vi samler inn bruker vi til å analysere brukernes trender, slik at vi kan gjøre nettsidene våre bedre for deg som besøker oss. Informasjonen vil kun benyttes internt og vil ikke videreføres til tredjepart utenfor Modern Design AS.

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg” vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkende nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng skapt på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer/Påmeldingsskjema

Hvis du tar kontakt via kontaktskjema eller melder deg på et studie/kurs Lagrer vi den informasjonen i et halvt år (1/2-år)

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold som for eksempel:

  • videoer, 
  • bilder, 
  • artikler
  • Tips & triks

Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Samtykke

Endre på ditt samtykke ift cookies / informasjonskapsler på haarskaperfolk.no ved å trykke på knappen under. 

Analyse

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ingen personopplysninger med noen utenfor bedriften Modern Design AS. Personopplysninger vi får inn via kontaktskjema og påmeldingsskjema har vi egne rutiner på ifm. bruksmåte og sletting.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Ved påmelding og kontakt lagrer vi opplysningene i et halvt år, før de slettes.

Google Analytics

Haarskaperfolk benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere bruksmønstre og trafikktrender på nettsiden. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukerne. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Google Analytics cookien er en førsteparts cookie. Den er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Du har rett på innsyn i alle opplysninger som er registrert. Dersom du ber om innsyn skal henvendelsen rettes skriftlig til nettsideredaktør i Modern Design som skal besvares innen 30 dager av administrasjonen.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Tilleggsinformasjon

Norsk lovverk gjelder da Modern Design AS er registrert i Norge

Kilde: Akismet
Vi samler inn informasjon og besøkende som kommenterer på nettsteder som bruker Akismet antispam-tjenesten. Informasjonen vi samler inn avhenger av hvordan administratoren setter opp Aksimet for nettstedet, men typisk inkluderer det den kommenterendes:

  • IP-adresse,
  • brukeragent,
  • refererende side
  • nettstedets URL

sammen med annen informasjon som er oppgitt av den som har kommentert, det er som regel standardinformasjon som:

  • navn,
  • brukernavn,
  • epost-adresse og
  • kommentaren.

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Dine personopplysninger blir beskyttet via nettstedets egen kryptering. Strengt passord beskyttet tilgang lokalt og på servere med egen kryptering.

 

Våre rutiner for datalekkasjer

Ved datalekkasjer vil vi så fort som mulig informere alle som kan være berørt.

Klage til Datatilsynet

Du har rett til å sende inn en klage til Datatilsynet, hvis du er misfornøyd med måten vi behandler dine personopplysninger på. Du finner Datatilsynets kontaktopplysninger på www.datatilsynet.no.

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.