Hva er Glossing?

Gry

Frisør, Makeup artist og Colormaster

Med et brennende engasjement for faget jobber Gry som frisør og makeup artist på Modern Design avdeling Kvadrat. Der har hun jobbet siden 2012, bortsett fra et år på Modern Design Bekkestua i 2015 mens hun tok Make-up Artist utdannelsen.

Gry er en positiv jente med  masse kunnskap og erfaringer innenfor faget. Hun er nøyaktig, kreativ og setter kundeservice i fullt fokus.  

Karrieren som frisør startet som ryddehjelp. Gjennom Gry sine år i Modern Design har hun vært innom blant annet det kreative teamet i Modern Design, hatt lærling ansvar og stilling kreativ leder i salongen.

«Jeg brenner for farge og forandringene den kan gi til hvert enkelt menneske»

Fargebehandling er Gry sin absolutte spesialitet. Hun fikk tidlig interesse for hva farge kan gjør til en klipp eller en styling og ønsket å få enda mer kunnskap innenfor dette feltet. Så i 2018 ble hun ferdig utdannet Colormaster gjennom Loreal Akademiet i Oslo.

Hva er glossing?

Glossing er en fargebehandlig som er med på og friske opp håret ditt, tilføre glans, gir nye pigmenter til håret og kan endre fargen uten å endre tonehøyden om det skulle være ønskelig.

Det er en raskere behandling enn en vanlig farge fordi den tilfører det håret mangler av pigmenter. Den settes i håret tørt eller fuktig hår og har en virketid på 5-20 minutter.

Glossing blir satt i håret som en tilleggsbehandling når du er i salongen. Du kan ta en glossing i lengdene når du klipper deg, setter bunnfarge eller for å friske opp gamle striper for å få en nydelig helhet og finish. 

 

Hva gjør glossing?

Det er en ton i ton farge også kaldt demi-permanent. Som vil si at det er en farge som ikke trekker helt inn i håret.

Glossingen kan både korrigere håret om du føler fargen er for gylden, for kald eller du bare ønsker å friske opp din nåværende farge. For eksempel en mørk brun som har mistet glansen og blitt litt matt.

Den vil selv falme ut av håret i løpet av ca. 6 uker så det er ikke en permanent behandling, men en enkel og lett endring av hårfargen.

Glossing er også en mer skånsom farge behandling enn en permanent farge. Dette på grunn av PH verdien i fargen. Skal den være permanent må oksidasjonsfargen være over 7 i PH. Når vi tar en glossing behandling bruker vi farger som oftest har en PH mellom 5,5-6 og dermed vil ikke denne gå som en permanent farge. En glossing er også med på å balansere PH verdien i håret. Det er derfor ofte brukt etter en fargebehandling som med for eksempel bleking da pH verdien i håret blir svekket under denne prosessen.

Hvem kan ta glossing?

Alle, den passer til absolutt alle som farger eller lysner håret. Også til deg som ikke ønsker å farge håret permanent, men gi det mer liv.

Alt er mulig med en glossing, du kan få kaldere pigmenter, varmere pigmenter eller tilføre pastell farger. 
En gloss blir mikset etter hver enkeltes behov og ønsker. Og vi skreddersyr den slik at den passer din hårtype, farge og stil.

Vi spurte Gry: 

Har du et Green Tips til hårfarge og vedlikehold?

To store faktorer som jeg mener påvirker både hårfargen, hårkvaliteten og miljøet er, vask av hår og bruk av varmeverktøy.

Begrens hvor ofte du vasker håret, det er både skånsomt for fargen, hodebunnen og hårstråene i tillegg til den positive faktoren det har på miljøet. Da utslipp av ulike stoffer blir mindre. Det er et lite grep, men kan bli et stort om alle gjør det.

Et annet «green tip» i forhold til farge er å velge en salong som fører miljøvennlige farger. Vi fører Lôreal i vår salong og de er blant annet ammoniakk fri noe som er bedre både for miljø, men også deg som kunde og oss som frisører. Velg også miljøvennlig etterbehandlings produkter som er fargebevarende.

Min personlige anbefaling er Kevin Murphy, detter er et merke som er miljøbevisst, vegansk, parabenfri, sulfatfri, silikonfri og parfymeri. De fokusere både på naturlig innholdet i produktene samt bruk av gjenvunnet havplast på emballasjen. Tenk på de små tingene og til sammen vil det utgjør en stor forskjell.

Del med dine venner:

Share on facebook
Share on email
Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.