Hva er forskjellen på de ulike farge behandlingene?

Sandra

Modern Design Bekkestua & Team Modern Design 
Frisør, Bryn spesialist, Colormaster og L`Oréal Educator

Da Sandra var 20 år gammel pakket hun den største bagen hun hadde og satte kursen fra en liten plass sør i Sverige til Oslo sentrum. Tanken var at livet hadde mer å by på, og mulighetene ble begrenset på det lille stedet hun vokste opp. 

Å velge retning i ung alder beskriver hun som en stor utfordring, men Sandra visste hun ville jobbe med noe kreativt. Hun vokste opp med en mor som kokk, å høydepunktet på dagen var når hun fikk hjelpe til på kjøkkenet. I skolen merket hun at hun ble fenget av form, farge og musikk, mens matte og fysikk mistet hun livsgnisten av.

Veien ble til mens hun gikk, det stod mellom frisør, kokk og sanger. For å bli sanger må man være flink i synge, det målet forsvant ganske fort da hun merket at det bare var hennes mor som syns hun var dyktig.

Etter hun la sangkarrieren på hylla bestemte hun seg og satse fullt på frisør.

Nå ti år senere har hun takket ja til alle mulighetene hun har fått på veien og er  fortsatt bosatt i Oslo og jobber på vår avdeling på Bekkestua senter.

 

Hva er Fargedesign?

Vi har ulike fargedesign i salongmenyen vår, enkelt forklart går det i fra 1-4, hvor 1 er enkel behandling og 4 er det mest avanserte påføringsmetoden. 

Det finnes veldig mange måter å komme frem til et ønsket resultat, så er du i tvil med hva du skal booke kom gjerne innom slik at vi kan booke deg inn på riktig behandling og har tid til å utføre det du ønsker. 

Du kan også ta kontakt på telefon om du ønsker det, men det beste er å komme innom når det gjelder større prosjekter eller når du ønsker en stor forandring. 

Her kan du sjekke behandlingsmenyen og prislisten

    NB! Husk å sette inn blås etter behandling eller føn dersom du bare ønsker fangebehandling uten klipp.

Fargedesign 1

Bunnfarge eller feks moneypiece

En liten behandling som for eksempel bunnfarge, eller en moneypiece i front er en fargedesign 1.

Det er en behandling som tar ca 30 minutter påføring, 20-35 minutter virketid og deretter enten føn eller klipp. Med klipp er denne behandlingen på to timer.

Fargedesign 2

Effekter i tillegg til en bunnfarge

Er hvis det for eksempel legges inn effekter i tillegg til en bunnfarge. Eller en bunnfarge med litt striper på toppen. Det er også dersom du farger både bunn og lengder i håret. 

Da tar gjerne påføringen 45 minutter, med en 20-35 minutters virketid. Det kommer helt ann på hvilke effekt og produkt som er brukt. 

Fargedesign 3

Babylights med glossing for å gjøre fargen kaldere. 

Dette er en teknikk hvor frisøren tar veldig tette sliser med hår som enten hekles eller tas ut i hele seksjoner og deretter blekes og pakkes inn. Det er en kjempe fin måte å bli lys uten at stripene syns i fra bunn og etterveksten blir mye snillere.

Dette gjør at man får et lysere inntrykk av helheten uten at man kan se stripene noe særlig. 

Denne behandlingen tar uten klipp rundt 2 timer og utføre. Det kommer litt ann på mengde og tykkelse av hår. 

Før

Etter

Fargedesign 3

Prosess

Fargedesign 4

Fargeprosjektene som krever litt mer

I noen tilfeller har kunden farget håret hjemme, å dermed endt opp med ujevnt resultat. Dette er et eksempel på de fargeprosjektene som tar lengst tid og krever mer avansert påføring og fargeteknikk. 

Ved denne type behandling så er det viktig å få fine overganger og jevne ut fargen som betyr at det må helfarges, med både farge, bleking og glossing.  Så denne behandlinger her tok 3,5 timer på bare fargen. Men med et så jevnt og fint resultat trenger ikke kunden farget håret mer en 3 ganger i året, da hun ikke har noen grå hår. 

Før

Etter

Prosess

Det beste med å være frisør

Frisører er kanskje de som får flest komplimenter daglig for hva de gjør, tror Sandra. Hun forteller videre at som frisør får du høre «så flink du er», «takk for den fine fargen», i tillegg består dagen av mye latter, glede ved å  få lov å til å glede andre. Det er ikke bare hår som deles men også historiene til menneskene som kommer inn i løpet av dagen. 

«To av mine beste venner startet som kunder i salongen og i dag er de de nærmeste jeg har på privaten» 

Det eneste negative med å jobbe som frisør er å rense børster, få bleking på klær og ikke minst finne småhår i bh`en. «det är inte nice, just sayin…» 

Hehe, å vi er helt enig! 

Sandras Green Tips:

På markedet finnes det nå shampo som er i såpestykke form. Den får du i en metall krukke så kjøper du bare refill. Da vil du slippe unødvendig bruk av plast men for akkuratt samme innhold. 

Vask håret 2-3 ganger i uken, det er nokk. Overdriv ikke bruken av frisørprodukter, de er drøy i bruk. Skummer det dårlig i håret tilsett litt mer vann før du tar i mer produkt. 

Del med dine venner:

Share on facebook
Share on email
Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.