Hva er balayage

Yvonne

Frisør, Makeup artist og Colormaster

Yvonne jobber på Modern Design Sandvika på østlandet. Hun har alltid vært kreativ og det var i de fagene hun presterte og trivdes aller best. Hun startet på media og kommunikasjon men fant fort ut at hun ønsket og være enda mer kreativ og jobbe med mennesker, dermed havnet valget på frisør. 

Hun satt seg skyhøye mål og klarte etter 3 år i lære å bestå svennebrevet med meget godt bestått, da var hun strålende fornøyd. 

«Jeg føler meg heldig som får jobbe praktisk og kreativt hver eneste dag»

Yvonne er også colormaster i Modern Design, å vi har spurt henne om hun kan foklare og vise hva Balayage er. 

Balayage – vanskelig å uttale? Eller lurer du på hvordan det uttales? Vi har hørt alle mulige kombinasjoner. 

Men riktig uttalelse er Ba – la – yage (Balajash)

Hva er Balayage?

Balayage kommer fra det franske ordet for «å stryke» eller «å male». Dette er en frihåndsteknikk som skaper myke og naturlige striper i større eller mindre felt. Ved å pensle på fargen dirkete på håret vil resultatet se naturlig og solkysset ut. Det finns også flere varianter av denne teknikken, sånn at man kan tilpasse det utifra gjestens utgangspunkt og ønske

Balayage er altså et resultat av en fargeteknikk som brukes til å lysne håret. Metoden kan brukes på større felt for å få en større endring i farge og uttrykk. Eller den kan brukes på mindre felt eller eventuelt striper for å holde det veldig naturlig og lett.

Produktvalg har også mye å si for hvordan resultatet blir. Med høy lysningsfaktor kan det bli veldig lyst, eller med lav lysningsfaktor kan det gå mer ton-i-ton.

For å oppnå det resultatet du ønsker kan du under konsultasjonen gjerne ha med deg et eller flere inspirasjonsbilder, slik bestemmer vi valg av teknikk og produkt som er tilpasset til akkurat deg. 

Alt fra slitasje, hårtype og tilstand er avgjørende for å finne hva som kan passe best til akkurat deg og dine behov. Det er viktig og huske på at om man har farget håret tidligere eller vil ha en stor endring, krever gjerne håret ditt flere behandlinger for å oppnå det resultatet du ønsker deg.

Prisen på Balayage varierer, fra 2200kr – 4000kr.

Dersom du ønsker en mer eksakt pris, gå innom en av våre salonger å få en konsultasjon på håret ditt. Hårtype, tykkelse og tidigere behandlinger har mye å si og kan variere veldig.

Hvem passer balayage til?

Balayage passer til alle som ønkser en fresh farge med lysere tupper. Det er et solkysset resultat som komplementerer din egen naturfarge i aller høyeste grad. Du kan få en balayage i myk og delikate farger som er på det mest naturlige, eller i sterke kontraster. Men absolutt alle passer balayage, det er litt som hårklippen som vi kaller en bob, en tidløs frisyre som tilpasses hver enkelt, det samme gjør vi med fargeteknikken balayage

Eksempler på Balayage før og etter

Maria 

Maria har tidligere fargebehandlet hår og det har vært stripet tidligere. Hun ønsker nå og få mer spill og litt lysere hår, med lysere ut i lengder og spisser. Så her har jeg valgt balayage, med kombinasjon av folie. La balayage med frihåndsteknikk og på toppen pakket jeg inn håret med folie for å få et lysere spill på toppen, men beholdt en dybde i bunn.

Etter fargen tok vi over en glossing for å tilsette llitt ekstra pigmenter i det lyse og for å gi fargen ekstra glans og jevnhet. Maria fikk også en klipp. Behandlingen tok ca 3 timer, og kostet 3200kr. 

Ingrid 2,5t

Ingrid har helt naturlig hår og ønsker en forandring og bli lysere. Hun vil ha en type fangebehandling som ikke må vedlikeholdes hele tiden og hvor hun ikke raskt får ettervekst. Så her la jeg en balayage hvor jeg tok med veldig mye av hennes hår og et produkt som lysner ganske godt. 

Håret ble kun påført ved frihåndsteknikk og «softet» ut i  overgangene. Hun fikk også en glossing over for å få en fin og jevn farge og ekstra glans. Ingrid fikk en god kur og en god klipp. Behandlingen tok 2timer og 40min, og kostet 2800kr.

Vi spurte Yvonne: 

Har du et Green Tips til hårfarge og vedlikehold?

Ikke bland mer farge enn du trenger, heller blande 2 ganger. Bruk gode produkter, de er drøyere i bruk som og mange har også resirkulerte emballasjer, eller emballasje som kan resirkuleres. Dette bidrar til mindre plast.

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.