Høstens fineste hårfarger

Terese

Frisør, Lærer på Frisørinstituttet

En kreativ sjel som elsker å lære nye ting. 

Hun beskriver seg selv glad, sosial og omtenksom, noe vi sier oss helt enig i.

» Det jeg ikke kan finner jeg alltid ut av!» 

Terese begynte på Modern Design Bystasjonen nå i sommer, dette var et nytt kapittel i hennes karriere i Modern Design. Tidligere har hun jobbet på avdelingen på Bryne som du finner på M44. 

Hennes lidenskap innen faget er oppsett og fargeteknikker. Alt fra balayage, klassiske striper, varme bruntoner til mer «crazy» farger noe hun elsker å gjør i salongen. 

I august 2020 fikk hun en unik mulighet til å jobbe som lærer på frisørinstituttet, det var noe hun hadde drømt om siden første dag hun gikk på skolen selv. 

» Det å få være med å forme og bygge opp fremtidens frisører er kjempe spennende. Det er bensin til kropp og sjel i hverdagen» 
Når du ikke finner henne i salongen eller på skolen så er hun hjemme med datteren på 7 år og katten deres Sebastian. Hun har alltid noe for hånd om det er maling, strikking, matlaging eller oppussing. 
 
Hun bruker en hel del tid på instagram, pinterest, og youtube for å bli inspirert og oppdatere seg på de nyeste trendene og teknikkene. Hun finner inspirasjon blant kollegaer og elsker å bruke denne med sine kunder. 

Høstens fineste farger

Mange ser på høsten som mørketid, dette gjelder også håret vårs. Etter en lang fin sommer med lyse farger er vi nå klar for en forandring. Da er det er fint å dempe det sol- blekede håret og gi mer kontraster til hud og øyne. Varme toner som matcher høsten er noen av de fineste fargene vi kan bære i håret. 

«Alle hårfarger har et hav av nyanser å velge mellom. Jeg elsker gyldne toner som bladene på trærne eller som en kopp varm sjokolade»

Samtidig  er det utrolig fint med kalde toner i kontrast med de varme. Om vinteren blir de kalde tonene ute og det intense lyset på dagtid et ekstra blikkfang til en lekker hårfarge både varme og kalde toner.

«En kald blond farge som matcher omgivelsene, helt nydelig!»

Noe jeg tror vi vil se mer av den kommende sesongen er mer varme farger og bruntoner i alle varianter. Når høsten kommer ønsker vi gjerne en forandring. Det kan være for eksempel en dybde i bunn, hvor det påføres en farge i bunn for å skape en dybde og mer kontrast rundt ansiktet. Det er også mulig å legge inn noen mørkere striper i «sommerhåret» for å tone det litt ned. Eller legger en minicolor, som er en semipermanent farge i lengdene for dypere farge og gi håret mer pigmenter. Det er et hav av alternativ.

 

Klare blondtoner med gyldent preg

Alle behandlinger starter med en konsultasjon. Her er det viktig at det er god kommunikasjon mellom deg og din Frisør. Opplever du at det  kan være vanskelig å forklare hva du ønsker eller ser for deg? Da er det supert å ta med inspirasjons bilder for å få fargen tilpasset deg og dine ønsker.

Noen kan få det svaret at det kan være vanskelig å oppnå ønsket resultat på første behandling. Det er det ofte flere grunner til. For eksempel at fargen er langt fra den fargen du allerede har, at grunnlaget er ujevnt eller har mye farge i håret fra før.

Det er alltid enklere å gå fra lys til mørk enn fra mørk til lys. På grunn av mørke hår har mye mer pigmenter i seg enn lyse hår, er det enklere å tilsette pigmenter enn å fjerne pigmenter med avrensing eller bleking. 

Kvalitet er viktig for oss. Både for deg som kunde å beholde god kvalitet i håret ditt og for oss å gi deg en kvalitetsfarge. Ingenting er uoppnåelig, noen ting tar bare lengre tid. Vær innstilt på at store forandringer noen ganger krever mer enn en behandling. 

Som en god avslutning på farge behandling er en god kur viktig. En kur gir fukt og glans til håret og gjør at varighet og holdbarheten til fargen er lengre.

Kalde toner som matcher vinteren

Vi spurte Terese: 

Hva er din favoritt høstfarge?

Det er nesten umulig å velge. Alle jordfarger i alle nyanser egentlig. Men hvis jeg MÅ velge en så må det være rust-rød. En perfekt kombinasjon mellom brun/oransje/rød. Oker ligger også gjerne på en delt førsteplass.

Har du et Green Tips til hårfarge og vedlikehold?

Kildesorter og kast det som skal over i farlig avfall. Mange merker innen frisørbransjen har kommet med resirkulerbar forpakning. Dette gjør at vi kan gjenvinne for eksempel tomme shampo flasker og andre produkter. Dette gjør at disse kan bli til noe nytt og vi trenger ikke kaste disse i restavfall. Jeg heier på mer av dette.

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.