Grønt fokus 2021

Grønt fokus i 2021

Nordmenn vs Bærekraft

Vanene vi nordmenn har er overveldende. Hadde alle levd som oss hadde vi hatt behov for 3,6 jordkloder. Overforbruket vårt er skamfullt, hvert år kaster hver av oss 73 (!!) kg mat, og 23 kilo klær, for å nevne noe. Det er ingen tvil om at vi har et ansvar om å endre vanene, og jeg har troen på at de fleste av oss er villige til å gjøre små eller større endringer i hverdagen for å leve et litt mer bærekraftig liv. Men hva innebærer det egentlig, det å leve et mer bærekraftig liv?

Gi slipp på unødvendige vaner og rutiner.

De som kjenner meg, vet at jeg er over gjennomsnittet engasjert i bærekraft og å ta grønnere valg i hverdagen. Økt kunnskap og tilrettelegge for grønnere valg mener jeg kan åpne dører for at flere enkelt kan ta mer bærekraftige valg.  Med kunnskapen og tilrettelegging kommer lysten til å endre vanene. Fordi vi er vanedyr, og kanskje litt for komfortable vanedyr. Om vi alle endrer litt på vaner og rutiner, blir kloden et bedre sted for alle, også de kommende generasjonene.

Det er ikke bare vi som må endre på vanene våre, men også bedrifter har et ansvar. De skal gå foran å lede vei, slik at vi enklere kan ta grønnere valg i hverdagen. Det er ingen tvil om at vi i Modern Design har et ansvar om å ta mer bærekraftige valg. Vi ønsker derfor i 2021 å sette fokus på bærekraft.

Noe av det vi kan endre eller redusere i bedriften

Vi ønsker også å legge til rette for at våre kunder kan ta grønnere valg når de er hos oss. 

Det hele starter med kunnskap.

Vi skal ha fokus på å lære opp våre ansatte om hvilke enkle grep vi kan ta i hverdagen, for å redusere det negative avtrykket vårt. Vi skal bevisstgjør kundene våre på hvilke produkter som er bedre for kloden vår, og hvilke små valg som kan gjøres. I tillegg skal vi tørre å utfordre leverandørene våre til å gjøre grønnere valg i produksjon, innhold og samarbeid. Skal vi alle klare å endre på vanene våre må vi stå sammen.

Sammen blir vi sterkere, kunnskapsrike og klokere på å ta enklere grønnere valg i hverdagen.

Med litt mer kunnskap og bevissthet har jeg troen på at vi kan levere kloden videre, i god stand, til vår neste generasjon.

-Linn S. Vervik

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.