Flere miljøvennlige produkter til folket!

I 2017 dukket de første produktene til Klar opp i butikkhyller rundt om i landet.

«Det var tydelig allerede da, at folk ønsket å velge mer miljøvennlige produkter i hylla, men det var ikke så mange alternativer enkelt tilgjengelig. Det ønsket vi å gjøre noe med.»

Med blant annet en superpopulær håndsåpe og flere folkefavoritter

Det er ingen tvil om at nordmenn er klare for mer miljøvennlige produkter. Med effektive produkter og åpen ingrediensliste, i tillegg til å være lett tilgjengelig i dagligvarebutikkene har Klar oppnådd god suksess. Jeg tok kontakt med Anne i Klar, som med stor entusiasme og kunnskap fortalte meg om Klar sine produkter.

Produktene til Klar er:

  • Effektive, velduftende og mer bærekraftige
  • Nøye utvalgte ingredienser
  • Flaskene består av 100 % resirkulert plast, og er resirkulerbare
  • Skånsomme og lett nedbrytbare
  • Oppfyller strenge krav, og er Svanemerket
  • Veganske og selvfølgelig ikke testet på dyr
  • Lages med kraft fra fornybar energi

Klar velger sine ingredienser med nøysomhet

Det er viktig for oss at folk forstår hva som er i produktene våre, sånn at de vet at vi har tatt miljøansvaret på alvor. Produktene utvikles på Skøyen i Oslo, og i utviklingen har vi fokus på både helse og miljø. Vi har derfor kun nøye utvalgte ingredienser i produktene, slik at de er effektive i bruk, samtidig som de tar hensyn til hud og helse, samt miljøet, forteller Anne.

Klar velger derfor bort visse ingredienser som ellers kan brukes. Hvilke ingredienser som finnes i produktene deres ser vi tydelig utenpå etiketten.

Svanemerket og anbefalt av Astma og Allergiforbundet.

Klar har valgt vekk flere vanlige stoffer som man typisk kan finne i lignende produkter. For eksempel, MIT, BIT, SLS, parabener, fargestoffer, optisk hvitt, osv. for å nevne noen.

«Dette er også hvorfor det har vært viktig for oss at alle produktene i porteføljen er Svanemerket og at vår parfymefrie tøyvask er anbefalt av Astma og Allergiforbundet (NAAF).»

«I utvikling av produktene våre har vi vært veldig nøye på hvilke ingredienser som kan brukes.»

100% resirkulert plast

Alle flaskene til Klar består av 100% resirkulert plast, og flaskene kan resirkuleres når de er tomme. På den måten, spares 60-70% CO2. I tillegg jobber Klar med refill, eller Påfyll som de kaller det. Istedenfor å bruke refillposer som noen ganger består av to typer plast og er vanskelige å resirkulere, jobber de med å utvikle papp-kartong som såpa kommer i. De jobber også med Påfylleri, som vil si at du kan ta med deg egen emballasje og fylle på den opp i butikken. Og på toppen av det, kommer det en deodorant som kan fylles og brukes igjen og igjen. 

«Vi liker å bruke det vi kan om igjen – og om igjen. Hvorfor kaste noe som fungerer?»

«Det er viktig for oss at kundene vet at produktene både fungerer godt, lukter godt OG er mer miljøvennlige. Man skal ikke måtte gå på kompromiss med kvalitet for å få noe mer miljøvennlig – her er det ja takk, begge deler.»

Tips og triks

Da jeg spør Anne om hun kan gi oss noen tips til flere måter å bruke produktene deres på, svarer hun først: Ja! Men vi holder faktisk på å lage noen små snutter om det nå om dagen, hvor noen av tipsene faktisk går på å ikke bruke vaskemidler i det hele tatt. Jeg kan gi dere noen eksempler: luft gjerne ulla istedenfor å vaske den – så holder det seg lengre.

Videre forteller Anne at både baderomsprayen og WC-gelen fungerer kjempebra til å fjerne kalk i dusjen. Hvis du har fastbrente ting i ovnen, fungerer det ofte bra å sette en ildfast form med vann inne i komfyren, og la den stå noen timer – deretter vaske med Klar Kjøkkenspray.

Hold dusjkabinett rent lengre

Det er lurt å skylle dusjkabinettet/glass i dusjen med kaldt vann etter du har dusjet, så holder den seg ren lengre.

Flere av produktene våre er blitt laget fordi kundene våre har etterspurt dem.

Godt samarbeid med kundene

Produktene våre utvikles på Skøyen, og vi både tester dem grundig selv, får tilbakemeldinger fra kunder som tester dem, og får dem testet hos uavhengige tredjeparter. Vi er for eksempel veldig stolte av at alle Klar-produktene er Svanemerket, som verifiserer produktene både når det gjelder miljøvennlighet og effektivitet.

Vi jobber med en deodorant nå, som allerede er testet av over 200 forbrukere. De har gitt tilbakemeldinger på alt fra duft, innhold, effekt og emballasje – og tilbakemeldingene er blitt brukt for å gjøre tilpasninger og endringer.

Uten innspill, testing, tilbakemeldinger, og de som velger oss i butikkhylla eller på nett, ville vi aldri vært der vi er i dag.

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.