Beskytt håret i solen

 

På samme måte som solen påvirker huden vår, påvirker den også håret.

Til forskjell fra huden, er håret dødt og det fornyer seg ikke på samme måte etter det har blitt brent. Å dermed blir det tørt og skadet.

Forebygg og beskytt håret før det blir skadet, det hjelper ikke like bra å bruke gode produkter dersom håret allerede har fått slitasje. Bruk UV og UVA beskyttelse i spray form og i shampo, balsam og kur.

Spesielt viktig er det også å smøre inn hodebunnen med solkrem, slik som i ansiktet og resten av kroppen (dersom du sitter i solen med skill) Å bli brent i hodebunnen er ikke særlig behagelig!!

Når du farger håret vil fargen uansett etter en stund endre seg i lengdene. Det kan bli mer gyldent, matt eller lysne i lengder. Håret blir skadet av daglig vask, luft, varmeverktøy, strikk, klyper, klemmer, men spesielt om sommeren når vi er mye ute i sol, klor og saltvann. Solen tørker ut håret å det er nesten umulig å unngå at det ikke lysner. Men beskytter du håret kan det i mindre grad bli påvirket både i farge og kvalitet.

En annen viktig faktor er at et hår som har vært utsatt for mye farging, bleking eller varmeverktøy tåler lite og er svært utsatt i solen.

Bruk produkter som bygger opp og som holder på fuktigheten i håret. Hør med din frisør om produkter velegnet til deg og din bruk, gjerne som inneholder proteiner, gir mye fukt og som beskytter fargen.

 

Modern Design vinterhår

Siste nytt

Meld deg på, slik du får siste nytt rett i innboksen din.